· 

Enjoy today

Voor iedereen een goede quote! GENIET DEZE DAG!

Vandaag is een goede dag! 

Dat denk ik sowieso als ik opsta. Mijn gedachten in een positieve richting zetten 's ochtends valt niet altijd mee. Het is oefenen....veel oefenen, me bewust zijn van mijn gedachten. Ze komen en gaan en denken maar wat ze willen denken.

Heb je dat nou ook dat je er soms niets van begrijpt? Dan denk je waarom is deze gedachte er opeens?

Zo terwijl ik dit schrijf gaan zelfs mijn gedachten gewoon hun gang, 't is te zot voor woorden, opeens plopt er een beeld en een gedachte.

Ik heb het vandaag op Facebook gelezen, dus ik weet waar het vandaan komt, maar er zit totaal geen logica in. Ik zag een leeg vogelnestje in mijn gedachten en daarbij denk ik de woorden: lege nestsyndroom....en dat terwijl ik deze blog zit te schrijven!

Zo gaat dat eigenlijk de hele dag.

Dus om enigszins sturing te geven aan mijn gedachten moet en wil ik me bewust worden en bewust zijn van mijn gedachten.

Vooral me bewust zijn van de negatieve en veroordelende gedachten over mezelf, ze maken me nog zieker! Het gaat niet vanzelf en vraagt discipline.

Stop de gedachte, kijk erna, corrigeer actief die gedachte door iets anders te denken en/of afleiding te zoeken. Dit telkens opnieuw en opnieuw en opnieuw.

Ik doe dit zonder mezelf te veroordelen dat ik die gedachte heb en probeer vooral verwonderd te zijn en tegen mezelf te zeggen: "Hoe kom je daar nou bij?" 

 

Als een ziekte langdurig in je levenaanwezig is met al zijn pijnen en ellende, is het belangrijk om dat niet steeds in je hoofd te hebben, niet je aandacht gericht dat wat je allemaal voelt en/of ervaart.

Het ziekzijn heb je niet onder controle, maar wel je mindset. Wees je gedachten bewust.

Voor mij is dit van levensbelang.