· 

Pathouli

Vandaag is een goede dag!

 

Flowerpowertijd...mijn tijd...de Hippie tijd...precies in mijn pubertijd!

De geur van patchouli, lange haren, lange rokken, kleurrijke kleding!

Ook een tijd van dromen dat ik (mede) de wereld kon verbeteren. Het helpen opstarten van een wereldwinkel...idealen!!! 

Ze bleven op de achtergrond aanwezig, maar de drukte van werk en daarna en daarnaast een gezin maakte dat ik andere prioriteiten stelde.

De idealen van een betere wereld sluimerden in mij en af en toe staken ze de kop op: Een betere wereld, een schonere wereld, een wereld zonder pijn en ellende en vooral zonder honger en oorlog.

 

Een betere wereld begint bij jezelf....tja hoe doe je dat dan?

Mijn spiritueel bewustzijn ontwaakte en ook daarin had ik dromen voor een betere wereld: mensen healingen geven, hun problemen wegnemen of in ieder geval draaglijker maken.....een betere wereld!

 

Waar was ik in dat alles? Een cursus deed ik om iets te leren waarmee ik de ander weer kon helpen. Creatief bezig zijn kan ik alleen maar als het nut heeft voor een ander, om weg te geven.

Het cruciale in dit alles is dat alles in mij tot stilstand kwam, onderdrukking van mijn eigenheid.

Ik raakte al eerder in een crisis: 10 jaar geleden een Burn-out, 5 jaar geleden een depressie...Maar nee … niet veel geleerd ervan. Tja ik leerde hoe anderen beter te begrijpen en te helpen die een Burn-out of een depressie hadden. Dus weer zette ik het in voor de ander.

Uiteindelijk werd ik dus zó ziek dat ik niet anders kon: kijken naar mezelf!

Door de ziekte van Lyme had ik niets meer te geven en moest ik iets anders..

De Essence training in Amsterdam heeft me zo laten zien, voelen en ervaren dat IK op de eerste plaats kom. De zorg voor mezelf, een cursus doen puur en alleen voor mezelf! Waar wordt ik blij van! Niet uit egoïsme maar om op te laden, gezond te worden en vandaar uit weer te mogen geven aan een ander aan de wereld, op een manier waar ik blij van word.

Het dromen zal ik nooit verleren en verliezen, de geur van patchouli brengt me bij mijn dromen, maar de geur is ook erg aardend!

Beide benen op de grond en overgaan tot AKTIE! Verantwoordelijk zijn in de eerste plaats voor mijn eigen leven: bewustwording.

 

Vandaag is een goede dag!